У чергах на КПВВ померли дві людини

Читать на русском
У п'ятницю, на КПВВ Новотроїцьке, прямуючи з окупованої території Донецької області померло двоє громадян України.
Ілюстративне фото.

У п'ятницю, 15 березня, на КПВВ «Новотроїцьке», прямуючи з окупованої території Донецької області для перетину лінії розмежування, померло двоє громадян України.

Як пише «Слово і Діло», про це у Facebook повідомляє прес-служба Операції об'єднаних сил з посиланням на дані української сторони СЦКК.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє збільшити кількість контрольних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежуванняСказано 15 березня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Зазначається, що 15 березня, о 10:35 на КПВВ «Новотроїцьке» водій таксі повідомив, що під час руху автомобіля від блокпосту «Березове-2» 64-річний громадянин К. відчув слабкість та втратив свідомість.

Повідомляється, що старший наряду КПВВ «Новотроїцьке» викликав машину швидкої допомоги, яка прибула вже о 10:45, але медики лише констатували факт смерті українця з попереднім діагнозом – інфаркт.

«Об 11:20 родичі померлого забрали тіло до тимчасово окупованої території (померлий лінію розмежування не перетинав)», - йдеться у повідомленні.

Також в СЦКК розповіли, що під час проходження на вхід з тимчасово окупованої території КПВВ «Майорське» громадянин України П. об 11:40 втратив свідомість.

«Об 11:45 було викликано швидку допомогу «Asap». По прибуттю швидкої допомоги з 12:00 до 12:15 здійснювались реанімаційні заходи, які не дали позитивного результату. О 12:15 лікарями констатовано смерть даного громадянина», - сказано в заяві.

Зазначається, що родичі померлого планують перевезти тіло на окуповану територію (померлий лінію розмежування не перетинав).

Українська сторона СЦКК заявила, що вказані випадки сталися внаслідок того, що підконтрольні Росії бойовики постійно створюють довгі черги для мирних мешканців під час перетину лінії розмежування, що практично унеможливлює надання вчасної та кваліфікованої медичної допомоги.

Раніше на контрольному пункті в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» померла людина.

Нагадаємо, раніше про узгодження «весняного перемир'я» на Донбасі повідомили російські ЗМІ з посиланням на представництво «ДНР» у Спільному центрі з контролю та координації режиму припинення вогню.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: