НАБУ отримало новий доступ до документів у справі Корчак

Читать на русском
Національне бюро через суд отримало доступ до документів у справі колишнього керівника Нацагентства з питань запобігання корупції.

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні щодо ймовірного недостовірного декларування членом Національного агентства з питань запобігання корупції Наталією Корчак.

Таке рішення ухвалив ще 23 січня слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду вказаного клопотання, повідомляє «Слово і Діло».

Водночас, встановити до яких самих документів детективи отримали доступ не є можливим, оскільки вказане рішення не оприлюднене в судовому реєстрі. Однак слідчим суддею Сеніним винесено постанову про виправлення описки в тій ухвалі, в якій зазначається, що клопотання детектива НАБУ у справі Корчак про тимчасовий доступ було задоволене.

Як відомо, за версією слідства, Корчак ймовірно внесла недостовірні відомості до декларації, а саме не вказала автомобіль Skoda Octavia A7 2016 року випуску своєї свекрухи, яка не має прав для водіння транспортних засобів. Також екс-глава НАЗК не вказала в документі два паркомісця.

Нагадаємо, нещодавно НАБУ направило до САП новий проект підозри екс-голові НАЗК Корчак. Однак прокуратура його не погодила і повернула назад детективам. Своєю чергою керівник САП Назар Холодницький в інтерв'ю журналісту «Слова і Діла» зазначив, що в проекті підозри детектив «переставив місцями абзаци» й нібито не виконав усі вказівки прокурора.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: