Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Едуард Матвійчук

Читать на русском
За чотири роки роботи у Верховній раді мажоритарник Матвійчук не виконав жодної програмної обіцянки.
Едуард Матвійчук

Час підбити підсумки роботи Верховної ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізує рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Едуард Матвійчук (позафракційний).

Матвійчук пройшов до Верховної ради в листопаді 2014 року за одномандатним виборчим округом №133 (Одеса, Київський район). До того, як стати нардепом, він очолював Одеську обласну держадміністрацію (2010-2013 роки) й потім до лютого 2014 року був радником президента України. Матвійчук дав 71 обіцянку, з яких виконав 32 (45%). Однак ми розглянемо, як він виконував свої запевнення під час нинішньої каденції.

Як нардеп Матвійчук дав 6 обіцянок, всі вони зафіксовані в його передвиборчій програмі, й жодна не була виконана протягом чотирьох років перебування депутата в парламенті.

У своїй програмі мажоритарник написав, що йде в депутати, щоб забезпечити людям краще життя.

«Що потрібно людям? Щоб були якісні та доступні медичні послуги, щоб у наших лікарнях були кваліфіковані лікарі та сучасне обладнання, щоб були нормальні дороги та освітлення, щоб інсувало якісне транспортне сполучення, щоб будувалися нові дитячі садки, школи, лікарні, стадіони … Саме заради цього я йду в народні депутати», – написано в програмі Матвійчука.

Щодо нормальних доріг, то три роки тому нардеп надсилав депутатський запит про виділення коштів на будівництво та реконструкцію доріг Закарпатської області, зокрема трас Мукачево-Львів, Татарів–Кам'янець-Подільський, Стрий-Мамалига.

Щоб з'ясувати, чому мажоритарник турбується про виділення бюджетних коштів на дороги не свого округу й що він робить, щоб і одесити могли їздити нормальними дорогами, «Слово і Діло» надіслало запит нардепу.

У своїй відповіді Матвійчук послався на офіційний веб-сайт Верховної ради (розділ «Депутатські запити»). Інформацію з офіційних джерел на сайті парламенту ми зафіксували раніше, тому заради розгорнутої й повної відповіді звернулися до депутата, але він не вважав за потрібне відповісти.

Аналогічна ситуація склалася з іншими обіцянками. Намір Матвійчука забезпечити якісне освітлення в окрузі вилився в депутатські запити, надіслані 5 лютого 2016 року до Одеської ОДА, Одеської міськради, «Одесаобленерго», в яких народний депутат просить об'єктивно розглянути колективне звернення мешканців одного з одеських будинків. Люди просили зробити комплексний ремонт покрівлі та облаштувати освітлення поверхових майданчиків і міжповерхових сходів багатоквартирного будинку. Наш запит про масштабніші справи нардепа залишився без відповіді.

Невідомо, чи зробив Матвійчук щось для забезпечення лікарень сучасним обладнанням, будівництва нових стадіонів, лікарень і шкіл, оскільки сам нардеп про свою роботу не звітував.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: