Трамп на рік продовжив дію санкцій щодо Ірану

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп на рік продовжив дію санкцій щодо Ірану, які були запроваджені в 1995 році.

Президент США Дональд Трамп на рік продовжив дію санкцій щодо Ірану, які були запроваджені в 1995 році.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба Білого дому.

Трамп направив в конгрес відповідне повідомлення, яке буде опубліковано в так званому федеральному реєстрі, який є збіркою офіційних документів американського уряду.

Білий дім вважає, що дії і політика іранської влади продовжують становити загрозу національній безпеці, а також міжнародній політиці та економіці Сполучених Штатів, пише ТАСС.

8 травня 2018 року президент США Дональд Трамп оголосив про вихід з Спільного всеосяжного плану дій (СВПД), підписантами якого також виступили Росія, Китай, Франція, Німеччина і Великобританія. Ця угода зобов'язувала Іран обмежити ядерну діяльність в обмін на припинення фінансових і економічних санкцій.

Через деякий час Вашингтон відновив санкції відносно Тегерана, які зачіпають автомобільний сектор, торгівлю комп'ютерними програмами для промислових підприємств, природними копалинами і металами, в тому числі дорогоцінними, а також нафтовий сектор ісламської республіки.

У січні поточного року США в черговий раз розширили обмежувальні заходи проти Ірану. 4 лютого санкції відносно двох громадян республіки і однієї іранської компанії запровадив Європейський союз. 13 лютого США розширили обмежувальні заходи проти Ірану, внісши до списку санкцій ще дві організації і дев'ять фізичних осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: