За рік в Україні викрили 249 груп нелегальних мігрантів

Читать на русском
Упродовж 2018 року поліцейські спільно з міграційною службою та прикордонниками виявили 249 груп нелегальних мігрантів, у складі яких перебували 1 278 іноземців.

Упродовж 2018 року поліцейські спільно з міграційною службою та прикордонниками виявили 249 груп нелегальних мігрантів, у складі яких перебували 1 278 іноземців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національної поліції.

За словами першого заступника голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна, нелегальна міграція є прибутковим бізнесом, адже вартість незаконного транзиту одного нелегала через територію України складає близько 3 тис. доларів.

Він підкреслив необхідність посилення взаємодії поліції з державною міграційною службою, щодо встановлення законності перебування на території України іноземців - фігурантів кримінальних проваджень, а також проведення перевірки законності видачі їм документів на право тимчасового чи постійного перебування в країні.

«У своїй роботі робимо акцент на посиленні контролю та обмеженні в’їзду іноземцям, які прибувають в Україну реалізовувати злочинні наміри та намагаються дестабілізувати ситуацію в країні», – наголосив Аброськін.

З 1 березня по 31 травня 2019 року на території України планується проведення цільових профілактичних заходів щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

Нагадаємо, Кабмін скоротив квоту на прийом мігрантів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: