Латвія добудувала паркан на кордоні з Росією

Читать на русском
На ділянках, де вже зведено паркан, значно знизилася кількість порушень, стверджують латвійські прикордонники.

Латвія завершила зведення ділянки забору з колючим дротом на кордоні з Росією довжиною 93 кілометри.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє видання Diena з посиланням на прес-секретаря Державної прикордонної охорони Крістіну Петерсон у понеділок, 11 березня.

Зазначається, що проект будівництва, який передбачає зведення паркану протяжністю 183,6 км, включає в себе також будівництво дерев'яних пішохідних доріжок, патрульних будок і водопропускних труб. Висота огорожі складає 2,7 метра, загальна вартість будівництва - 21,17 млн ​​євро.

Окрім того, станом на 31 грудня 2018 року був облаштовано 207 кілометрів прикордонної смуги. Повністю її облаштування планують завершити у 2020 році.

Латвійські прикордонники стверджують, що на ділянках, де вже зведено паркан, значно знизилася кількість порушень. У зв'язку з цим було прийняте рішення про зведення ще 100 км загороджень, що потребують додаткових 5,6 млн євро. Уряд поки що ці кошти не виділив.

Раніше повідомлялося, що влада Латвії вирішила побудувати паркан на кордоні з Білоруссю, щоб захистити країну від нелегальних мігрантів. Його довжина складе 135 кілометрів.

Нагадаємо, президент Латвії закликав ЄС протистояти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: