CША перекинули бойові вертольоти в Латвію

Читать на русском
На авіабазі національних збройних сил Латвії у Лієлварде розмістилися 150 військових США. Вони будуть обслуговувати бойові вертольоти.

США розмістили в Латвії 13 вертольотів UH-60 і HH-60 Black Hawk у рамках операції Atlantic Resolve (Атлантична рішучість - ред.) і з метою зміцнення безпеки регіону.

Про це повідомляє Міноборони Латвії, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що вертольоти розміщені на авіабазі національних збройних сил Латвії в Лієлварде. Також у рамках ротації в країну на дев'ять місяців прибули ще близько 150 військовослужбовців США, які служать у 3-му батальйоні 1-ї бойової авіаційної бригади.

Американці будуть забезпечувати роботу вертольотів, проводити спільні тренування з латвійськими військовими і розміщеним контингентом НАТО.

Раніше повідомлялося, що Держдепартамент США схвалив можливий продаж Латвії чотирьох вертольотів UH-60M Black Hawk. Вартість угоди оцінюють у 200 млн доларів. Крім вертольотів, Латвія отримає 10 двигунів і відповідне обладнання.

Нагадаємо, Литва безоплатно передасть Україні боєприпаси на суму 255 тисяч євро. Йдеться про боєприпаси для стрілецької зброї радянського виробництва, які армія Литви більше не використовує.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: