Порошенко підписав указ щодо конкурсу до Вищої ради правосуддя

Читать на русском
Порошенко затвердив нове положення про проведення відкритого конкурсу з відбору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя.

Президент України Петро Порошенко підписав указ щодо конкурсу до Вищої ради правосуддя.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт президента.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко заявив, що Вищий антикорупційний суд запрацює у 2019 роціСказано 6 березня 2019 р.Статус обіцянки: Архів

Зокрема, Порошенко затвердив нове положення про проведення відкритого конкурсу з відбору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя. Крім того, він постановив сформувати конкурсну комісію для відбору кандидатів, а також затвердив її персональний склад.

До складу конкурсної комісії увійшли суддя ЄСПЛ у відставці Володимир Буткевич, партнер ТОВ «Юридична і патентна фірма «Грищенко і Партнери» Сергій Войтович, ректор Національної школи суддів Микола Оніщук, доцент кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Шевченко Ольга Поєдинок і голова Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України Микола Селівон.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що Вищий антикорупційний суд запрацює цього року.

Пізніше голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков припустив, що Порошенко може підписати указ про призначення суддів до Вищого антикорупційного суду до першого туру виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: