На Донбасі бойовик «ЛНР» здався українським військовим

Читать на русском
Військові Збройних сил України затримали бойовика так званої Луганської народної республіки, який заявив про бажання перейти на бік України.
Ілюстративне фото.

Військові Збройних сил України у суботу, 9 березня, затримали бойовика так званої «Луганської народної республіки», який заявив про бажання перейти на бік України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє штаб ООС у Facebook.

«Військовослужбовці одного з підрозділів бригади Об'єднаних сил, яка виконує бойові завдання на Сєверодонецькому напрямку, помітили чоловіка, який рухався уздовж лісосмуги в напрямку нашої позиції. Підпустивши його ближче й давши можливість спуститися в траншею, наші захисники затримали невідомого», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у затриманого виявили автомат Калашникова АК-74, військовий квиток «ЛНР», виданий у місті Алчевську, грошові знаки банку Росії, відпускний квиток, довідку про лікування у медичній роті військової частини Л 74347 та інші документи.

«Затриманий виявився громадянином України Я., 1976 року народження, уродженцем м. Миколаєва, про що свідчить виданий у 1992 році у м. Стаханов паспорт громадянина України. Місце реєстрації зрадника України - також місто Стаханів Луганської області», - повідомили у штабі.

З бойовиком проводяться слідчі дії з метою з'ясування його причетності до військових злочинів збройних формувань Російської Федерації та подробиць участі у бойових діях проти української армії.

Нагадаємо, з опівночі 8 березня на Донбасі розпочала діяти угода про режим тиші, що було узгоджено підгрупою з безпеки Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України.

У перший же день бойовики зірвали «весняне перемир'я» на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: