Дуда та Столтенберг обговорили ситуацію в Чорному морі

Читать на русском
Президент Польщі Дуда на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом обговорив питання підтримки України.

Президент Польщі Дуда на зустрічі з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом обговорив питання підтримки України.

Про це повідомляє «Слово і Діло».   «Піднято питання співпраці з партнерами по НАТО в районі Чорного моря, зокрема Грузії, Молдови, а також підтримки України в тій складній ситуації, в якій вона опинилася», - заявив Дуда.   Він повідомив, що обговорювалася також ситуація у Балтійському морі і те, «чого можна очікувати від Росії». Дуда наголосив на необхідності, щоб сили НАТО ставали мобільними.   Президент Польщі також запевнив, що Варшава реалізує союзницькі зобов'язання, збільшуючи, зокрема, свій військовий контингент в Афганістані з 350-ти до 400 військовослужбовців.   Дуда також запевнив, що до 2030 року Польща збільшить витрати на оборону до 2,5% від ВВП країни.   У свою чергу, Столтенберг, серед іншого, заявив, що НАТО готує скоординовану відповідь на розміщення Росією ракет поблизу кордонів альянсу. Він також додав, що Москві слід «повернутися до дотримання» договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Раніше міністр Павло Клімкін заявив, що Чорне море стане для Росії «Бермудським трикутником».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: