ЦВК збирається на нічне засідання

Читать на русском
У Комісії пояснили, що час проведення засідання не має значення. Членам Центрвиборчкому потрібно прийняти ряд термінових рішень.

У ніч на п'ятницю, 8 березня, Центральна виборча комісія збереться на нараду, на якій розгляне питання зняття кандидатів з балотування на виборах-2019.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в Центральній виборчій комісії.

Так, засідання Центрвиборчкому відбудеться о 00:15 п'ятниці, 8 березня.

«Під час виборчого процесу не важливо, в який час проходить засідання, адже у виборчий процес немає вихідних. Наступне засідання ЦВК відбудеться о 00:15 хвилин 8 березня. Це пов'язано з тим, що виборчий процес дуже швидкоплинний. Саме 8 числа ЦВК, згідно з законом, має прийняти рішення про подані заяви про зняття кандидатів з балотування, а також прийняти відповідну постанову з приводу розміру і наповнення виборчого бюлетеня», - повідомили в ЦВК.

У комісії відзначили, що інформація про наповнення бюлетеня повинна негайно надійти в друк поліграфкомбінату.

«Це необхідно для того, щоб негайно передати цю інформацію державному підприємству «Поліграфкомбінат «Україна» з тим, щоб комбінат почав роботу з друку бюлетенів», - пояснили в ЦВК.

Так, 7 березня - останній день, коли кандидати в президенти могли знятися з виборів президента України. ЦВК може ухвалити рішення про зняття кандидатів до кінця 8 березня.

Відзначимо, наразі з виборів знялися два кандидати - Андрій Садовий та Сергій Кривонос. Також зняти свою кандидатуру мали намір Дмитро Гнап, але станом на ранок 7 березня заяву в ЦВК так і не подав. Пізніше він заявив, що подав заяву в полудень. Крім того, 7 березня Євген Мураєв заявив, що знімає свою кандидатуру на користь представника від Опоблоку Олександра Вілкула. Також рішення про зняття кандидатури анонсував Дмитро Добродомов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: