Американський ракетний есмінець залишив порт Одеси

Читать на русском
Есмінець ВМС США Donald Cook покинув Одесу після того, як було завершено запланований візит в порт.

Ракетний есмінець ВМС США Donald Cook, який увійшов минулого тижня в Чорне море для участі в навчаннях з Україною та іншими союзниками, покинув порт Одеси.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 27 лютого, повідомляє прес-служба Шостого флоту ВМС США.

«Ракетний есмінець ВМС США Donald Cook (DDG 75) покинув Одесу 27 лютого після завершення запланованого візиту в порт в рамках нашої постійної присутності в Чорному морі і підтримки наших союзників НАТО і регіональних партнерів», - йдеться в повідомленні.

Передбачається, що есмінець покине акваторію Чорного моря 1 березня. Потім він повинен продовжити своє восьме патрулювання у складі Шостого флоту ВМС США.

Відомо, що під час перебування в порту Одеси на кораблі відбулися обговорення на високому рівні між урядами США, України та інших європейських країн, в тому числі за участю президента Петра Порошенка, посла США в Україні Марі Йованович, спеціального представника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера, посла США в ЄС Гордона Сондланда, а також цивільного заступника головнокомандувача Об'єднаних сил США в Європі Філіппа Рікера.

Раніше командування Шостого флоту США повідомило, що ракетний есмінець типу Арлі Бьорк USS Donald Cook (DDG-75) розпочав 19 лютого прохід через протоку Дарданелли в північному напрямку на шляху до Чорного моря для проведення операцій із забезпечення морської безпеки та зміцнення регіональної морської стабільності, підвищення боєготовності і військово-морського потенціалу спільно із союзниками по НАТО і партнерами в регіоні.

Нагадаємо, це вже другий захід есмінця Donald Cook в Чорне море в цьому році. Наприкінці січня він п'ять днів гостював в грузинському порту Батумі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: