Американський ракетний есмінець зайшов до Одеси

Читать на русском
Американський ракетний есмінець USS Donald Cook (DDG-75) увійшов зранку, 25 лютого, в Одеський морський торговий порт і пришвартувався біля 16-го причалу Морського вокзалу.

Американський ракетний есмінець USS Donald Cook (DDG-75) увійшов зранку, 25 лютого, до Одеського морського торгово порту і пришвартувався біля 16-го причалу Морського вокзалу.

Про це повідомляє «Думська», пише «Слово і Діло».

За даними видання, корабель пробуде в одеському порту три дні - до 27 лютого включно. Як зазначає командування 6-го флоту США, Donald Cook увійшов до чорноморського регіону минулого тижня, увечері 19 лютого, і весь цей час був у відкритому морі.

За їхньою інформацією, есмінець прибув, щоб провести операції із забезпечення безпеки на морі та підвищити стабільність у зазначеному регіоні. До цього Donald Cook взяв участь у маневрах із фрегатом TCGFatih (F242) військово-морських сил Турецької Республіки. Подібні навчання плануються і з кораблями Військово-морських сил ЗСУ.

Відзначимо, DDG-75 вперше з'явився в Чорному морі в липні 2007 року. Тоді ж вперше зайшов до Одеси. В останній раз він заходив до одеського порту у вересні 2015 для участі в спільних українсько-американських навчаннях «Сі Бриз--2015».

Як раніше повідомлялося, в Чорне море прямує ракетний есмінець ВМС США.

Також нагадаємо, в Середземне море увійшов американський есмінець з ракетами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: