Трамп вилетів до В'єтнаму на зустріч із Кім Чен Ином

Читать на русском
Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп сьогодні, 25 лютого, вилетів у В'єтнам на зустріч із лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп сьогодні, 25 лютого, вилетів у В'єтнам на зустріч із лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Associated Press.

У Білому домі назвали мету зустрічі Трампа та Кім Чен ИнаПрезидент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин на саміті обговорять прогрес в денуклеаризації Корейського півострова.

Зокрема, сторони обговорять прагнення Північної Кореї створити ядерну програму.

Раніше Трамп повідомляв, що з повною денуклеаризацией Північна Корея швидко стане економічним центром.

«У В'єтнам на дуже важливу зустріч на вищому рівні з Кім Чен Ином. З повною денуклеаризацією Північна Корея швидко стане економічним центром. Без цього - залишиться такою ж. Глава КНДР Кім прийме мудре рішення!» - написав Трамп.

Раніше в адміністрації президента Південної Кореї заявили, що США і КНДР можуть заявити про припинення Корейської війни 1950-1953 років на саміті Трампа та Кім Чен Ина.

Також повідомлялося, що під час зустрічі сторони обговорять прогрес денуклеаризації Корейського півострова.

Відзначимо, в кінці жовтня 2018 року уряд Південної Кореї ратифікувала угода про денуклеаризацію Корейського півострова, яку було підписано у вересні лідерами двох Корей Кім Чен Ином і Мун Чже Іном.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: