Лісові пожежі на курорті: частину мешканців евакуюють

Читать на русском
На французькому середземноморському острові Корсика у неділю розпочалися лісові пожежі, які швидко поширюються через сильний вітер.

На французькому середземноморському острові Корсика розпочалися лісові пожежі, які швидко поширюються через сильний вітер.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомля The Local.

Один з найбільших осередків зафіксований біля північного прибережного міста Кальві, у неділю там вигоріло майже 1300 гектарів лісу. У південній частині острова на схід від Аяччо згоріло близько 80 гектарів лісу.

До гасіння вогню залучили літаки, адже пожежні не можуть дістатися у гірські райони. Літаки скидали вогнезахисні речовини на цій території, поки що жоден будинок або ферма не постраждали.

«Незважаючи на неодноразові застереження з боку влади, спалювання стерні, яке вийшло з-під контролю, разом з дуже сильними вітрами, стало причиною пожежі», - сказав представник регіонального уряду Жерар Гаворі.

Місцева влада ухвалила рішення провести часткову евакуацію мешканців будинків, які знаходяться в безпосередній близькості від вогню. У вихідні для гасіння вогню мобілізували майже 300 рятувальників.

Корсиканські правоохоронці порушили три розслідування, які повинні встановити причини виникнення пожеж на острові. Вони вважають, що виникнення вогню міг викликати не тільки сухий ґрунт, а й дії паліїв.

Нагадаємо, пожежу в зоні відчуження Чорнобильської АЕС ліквідували.

Раніше поліція Греції затримала підозрюваного в підпалах, внаслідок чого біля Афін виникли лісові пожежі, що призвело до людських жертв.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: