ЗМІ повідомили про затримання екс-голови Генштабу Замани

Читать на русском
Колишнього голову Генштабу Володимира Заману, за даними ЗМІ, підозрюють у зраді. Наразі тривають обшуки.

Працівники військової прокуратури спільно із СБУ затримали за держзраду колишнього керівника Генерального штабу Збройних сил генерал-полковника Володимира Заману.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 25 лютого, повідомляє УНН з посиланням на джерела в силових структурах.

За рік СБУ затримала понад 50 підозрюваних у держзрадіУ 2018 СБУ було затримана 46 громадян, які є підозрюваними у державній зраді. Про це повідомив представник контррозвідки СБУ Володимир Нестюк.

За даними агентства, зараз тривають обшуки. Суть висунених звинувачень поки невідома.

Володимир Замана обіймав посаду керівника Генерального штабу Збройних сил України в період з лютого 2012 року до 19 лютого 2014 року. А з 22 лютого до червня 2014 року був уповноваженим Верховної Ради з контролю за діяльністю Міністерства оборони.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що дії глав Генштабу та Міноборони 1991-2017 років, які привели до зниження обороноздатності країни, можуть бути кваліфіковані як державна зрада.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу про можливу державну зраду голови політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука.

У підриві обороноздатності армії звинувачують іншого колишнього міністра оборони – Михайла Єжеля, який очолював відомство з 2010 року до лютого 2012 року, а влітку отримав політичний притулок у Білорусі й наразі мешкає в Мінську.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: