У Карпатах рятують ще чотирьох туристів

Читать на русском
В українських горах рятують ще чотирьох туристів, які сходили на Піп Іван. Вчора двох травмованих лижників вдалося знести.

В Івано-Франківській області тривають роботи з порятунку туристів. У супроводі фахівців ще четверо людей сьогодні зійдуть до підніжжя гори Піп Іван.

Як пише «Слово і Діло», про це Укрінформу повідомили в черговій частині управління ДСНС в області.

«У Карпатах тривають рятувальні роботи. Четверо людей будуть сходити в супроводі рятувальників до підніжжя гори Піп Іван», - повідомили в черговій зміні.

За їхньою інформацією вчора двох травмованих туристів вдалося знести до підніжжя гори Піп Іван, звідки швидкою їх доставили в Верховинську ЦРЛ. Двоє людей загинули. На вершині залишаються їхні тіла і четверо туристів.

Відомо, що серед загиблих - Павло Вінтонюк з Коломиї. Про це повідомила його дочка Ярина Вінтонюк. «Загинув мій батько, Павло Вінтонюк і молодий хлопець Роман. Хлопців з обмороженнями намагаються транспортувати. Рідним Романа висловлюю співчуття від імені нашої сім'ї», - повідомила Ярина Вінтонюк.

Як повідомила Лілія Ткачук, другий загиблий в Карпатах - Роман Беркещук з Коломиї. «Сьогодні не стало одного з найрідніших мені людей! Йому було тільки 26! Мій дорогий Роман Беркещук, ти віддав життя улюбленій стихії - горам. Саме ти навчив любити альпінізм, подорожі та походи... Ти підкорив багато гір п'ятитисячників - Монблан, Казбек і багато інших вершин, а життя віддав рідним Карпатам», - повідомила Ткачук.

Як зазначили в черговій частині обласного управління ДСНС, тіла загиблих з вершини теж будуть транспортувати сьогодні.

Нагадаємо, 22 лютого в Карпатах на горі Піп Іван від обмороження загинули двоє туристів.

Вранці в суботу в район цієї гори попрямувала пошуково-рятувальна група для супроводу шістьох туристів, що вижили, і транспортування тіл загиблих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: