У Карпатах рятувальники розпочали евакуацію туристів з гори Піп Іван

Читать на русском
Рятувальники діють в складних погодних умовах, нульовій видимості і температурі повітря 22 градуси морозу.

Пошуково-рятувальна група розпочала транспортування двох постраждалих туристів з гори Піп Іван в Івано-Франківській області.

Решта залишаються в рятувальному пункті на горі, повідомляє ДСНС в суботу, 23 лютого.

Зазначається, що біля підніжжя гори створений штаб із проведення рятувальних робіт для координації зв'язку між рятувальниками. Також створено проміжний пункт обігріву.

Об 11:10 суботи пошуково-рятувальна група прибула в рятувальний пост на горі Піп Іван для супроводу туристів і транспортування тіл загиблих, де разом з туристами очікували покращення погодних умов для початку спуску.

За інформацією ДСНС, на той момент в горах спостерігалося ускладнення погодних умов: температура повітря 22 градусИ морозу, сильний вітер, нульова видимість снігові перемети, що досягають 1,5-2 метрів.

О 13:30 рятувальна група розпочала транспортування на спеціальних ношах з гори Піп Іван двох туристів, які найбільше потребують допомоги. На посту з іншими туристами залишилися три рятувальники і один волонтер.

Нагадаємо, 22 лютого в Карпатах на горі Піп Іван від обмороження загинули двоє туристів.

Вранці в суботу в район цієї гори попрямувала пошуково-рятувальна група для супроводу шістьох туристів, які вижили, і транспортування тіл загиблих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: