З'ясувалася мета візиту Порошенка до Нью-Йорку

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко відвідає Нью-Йорк (США) 20 лютого, щоб взяти участь у пленарних дебатах, присвячених ситуації на окупованих територіях України.

Президент України Петро Порошенко відвідає Нью-Йорк (США) 20 лютого, щоб взяти участь у пленарних дебатах, присвячених ситуації на окупованих територіях України.

Про це повідомив перший заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв під час брифінгу 18 лютого, пише «Слово і Діло».

Мюнхенська конференція-2019: три головні висновки для УкраїниУ неділю в баварській столиці відбулася 55-а щорічна Мюнхенська конференція з безпеки, яка пройшла під слоганом «Великий пазл: хто збере деталі?». Підсумки, підвели експерти.

«Напружений графік президента буде включати і поїздку до Нью-Йорку, де 20 лютого вперше в історії відбудуться пленарні дебати за новим пунктом порядку денного - ситуації на тимчасово окупованих територіях України. Це новий пункт, який був включений саме на цій сесії, і дуже символічно, що ці дебати відбудуться в п'яту річницю російської агресії», - сказав Єлісєєв.

За його словами, Порошенко планує ще раз, «із найвищої трибуни світу», повідомити про вчинені Росією злочини і про російську агресію, яка включає не тільки військові дії, а й гуманітарні злочини, а також ті, які мають екологічні наслідки.

«У рамках візиту до Нью-Йорку відбудеться зустріч із генсеком ООН, із головою Генасамблеї, програма планується досить насичена. Це буде лаконічний одноденний візит, тому що президент має повертатися», - додав заступник голови АПУ.

Раніше Порошенко розповів, як змінився обсяг торгівлі України з ЄС за три роки.

Також нагадаємо, візит Порошенка до Молдови перенесли на невизначений термін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: