Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Сергій Мартиняк

Читать на русском
Сергій Мартиняк за час депутатської каденції дав лише вісім обіцянок, а реалізувати зміг поки одну.

Час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізує рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Сергій Мартиняк (група «Воля народу»).

Мартиняк був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за одномандатним виборчим округом №20 (Волинська область). За час своєї каденції він дав лише вісім обіцянок, з яких виконав одну (13%), а дві – провалив.

Єдине, що виконав Мартиняк, – реалізував соціальний проект з оздоровлення дітей пільгових категорій із Турійського та Локачинського районів. Обіцянку він давав у липні 2015 року, а вже станом на серпень близько 50 дітей отримали путівки до оздоровчого табору Скандинавської благодійної місії в Україні «Віфанія».

Мартиняк пообіцяв сприяти захисту довкілляСказано 3 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Не виконав народний депутат передвиборчу обіцянку всебічно сприяти європейській інтеграції держави. Парламент ухвалив законопроекти «Про внесення змін до деяких законів України про відмову України від здійснення політики позаблоковості», «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо виконання рекомендацій Європейського союзу щодо виконання Україною плану дій щодо лібералізації Європейським союзом візового режиму для України щодо уточнення підслідності органів попереднього розслідування», «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського союзу)», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виконання рекомендацій, що містяться в шостій доповіді Європейської комісії про виконання Україною Плану дій щодо лібералізації Європейським союзом візового режиму для України щодо вдосконалення засад діяльності національного агентства України з питань виявлення, пошуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів». Але Мартиняк за них не голосував.

У процесі виконання в нього залишаються ще п'ять обіцянок. Наприклад, депутат запевняв, що забезпечить децентралізацію влади, але не голосував за ухвалення законопроекту «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)». Обіцянка ще далека від виконання.

Ще нічого Мартиняк не зробив, щоб сприяти створенню нових робочих місць, у тому числі для молоді після закінчення навчального закладу.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Всі обіцянки чинних народних депутатів вже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: