Бойовики обстріляли Новолуганське, постраждав місцевий житель – зведення штабу ООС

Читать на русском
Українські військовослужбовці в черговий раз відзначили застосування бойовиками корректированного снаряда виробництва Російської Федерації по мирних населених пунктів уздовж лінії розмежування.

Українські військовослужбовці в черговий раз відзначили застосування бойовиками корректированного снаряда виробництва Російської Федерації по мирних населених пунктів уздовж лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС), пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 14 лютогоСитуація на сході країни на 14 лютого 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Так, 14 лютого в 07.33 у напрямку населеного пункту Вуглегірськ здійснено обстріл селища Новолуганське Бахмутського району Донецької області високоточними боєприпасами із застосуванням артилерійської системи калібру 152 мм, які заборонені мінськими домовленостями», - сказано в повідомленні прес-центру штабу ООС в п'ятницю, 15 лютого .

Як зазначається, аналіз знайдених на місці обстрілу уламків снаряда підтверджує застосування бойовиками керованих 152 мм артилерійських боєприпасів типу «Краснопіль».

«Снаряди даного типу знаходяться на озброєнні артилерійських підрозділів ЗС РФ, а серійне виробництво здійснюється концерном «Калашніков», - відзначили в штабі.

У результаті обстрілу прямим попаданням був знищений будинок місцевого жителя.

«Власник приміщення, 70-річний пенсіонер Віктор Фролов, перебуваючи в будинку, дивом залишився живий, отримав легкі тілесні ушкодження», - додали в штабі.

Даний факт свідчить, що незаконні збройні формування, нехтуючи всіма нормами міжнародного гуманітарного права, ставлять під загрозу життя і здоров'я мирних громадян і продовжують обстрілювати населені пункти в районі проведення операції Об'єднаних сил.

«Російські найманці в черговий раз продемонстрували свідоме порушення і невиконання Мінських домовленостей», - підкреслили в прес-центрі.

Раніше Червоний Хрест направив на Донбас черговий гуманітарний вантаж.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: