Зведення ООС: 10 обстрілів, один поранений

Читать на русском
За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань 10 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань 10 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, один військовослужбовець Збройних сил України отримав поранення.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

Карта ООС: ситуація на сході України на 13 лютогоСитуація на сході країни на 13 лютого 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«13 лютого російські окупаційні війська 10 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі тричі із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння ... Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення», - йдеться у зведенні, опублікованому на сторінці штабу ООС в Фейсбук у четвер уранці.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики сім разів обстріляли позиції ООС: двічі - з мінометів калібру 120-мм, і третій обстріл - із застосуванням станкового протитанкового гранатомета - навколо Водяного; з мінометів калібру 120-мм - поблизу Лебединського; двічі - з протитанкових ракетних комплексів, станкових гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів - біля Павлополя; з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу Авдіївки.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» НЗФ тричі обстріляли українських військових: з гранатометів різних систем і стрілецької зброї у Кримського; з великокаліберних кулеметів - позиції ООС поблизу Новолуганського; з озброєння бойової машини піхоти БМП-1 і станкового протитанкового гранатомета - біля Травневого.

«Підрозділи, що обороняються, придушували ворожий вогонь із застосуванням чергових вогневих засобів», - зазначено в повідомленні.

За даними української розвідки, 13 лютого двоє бойовиків знищено і двоє поранені.

«З початку поточної доби ворог вогонь не відкривав», - додали в штабі ООС.

Нагадаємо, минулої доби бойовики 5 разів порушили режим припинення вогню, у тому числі один раз із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. 1 український військовий отримав поранення.

Також повідомлялося, що безпілотник ОБСЄ зафіксував на Донбасі новітній російський комплекс радіорозвідки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: