Порошенко помилував 14 ув'язнених

Читать на русском
Усі помилувані ув'язнені особи були засуджені вперше. Восьмеро з них досягли пенсійного віку.

Президент України Петро Порошенко у 2018 році видав укази про помилування 14 осіб, засуджених на різні терміни покарання.

Як інформує «Слово і Діло», серед помилуваних - дев'ять жінок і п'ятеро чоловіків повідомляє у вівторок, 12 лютого, прес-служба глави держави.

«При цьому повністю звільнені від відбування покарання і вийшли на свободу п'ятеро людей, ще для восьми істотно зменшені терміни покарання», - йдеться в повідомленні.

Ще одній помилуваній особі, яка була засуджена до довічного позбавлення волі, покарання було замінене на 27 років і 9 місяців позбавлення волі, і у квітні 2018 року ця людина вийшла на свободу.

«Усі помилувані були засуджені вперше. Вісім осіб з помилуваних - люди пенсійного віку», - додали в прес-службі.

Всього протягом 2018 року в Департамент з питань помилування АПУ надійшло 1276 матеріалів з питань помилування, у тому числі 931 клопотання про помилування 718 осіб.

«Не отримали помилування 357 засуджених, чиї клопотання були розглянуті Комісією. Як правило, це особи, які мають не одну судимість, які вчинили тяжкі або особливо тяжкі умисні злочини (розбої, зґвалтування, вбивства, збут наркотичних засобів), а також засуджені, які вчинили хоча й не тяжкий злочин, але фактично відбули дуже нетривалий термін покарання», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначають, що помилування є єдиним законодавчо визначеним шляхом для довічно засуджених осіб отримати шанс вийти на свободу. Право клопотати про помилування вони отримують тільки після відбуття 20 років покарання.

Раніше повідомлялося, що Порошенко помилував жінку, засуджену до довічного ув'язнення за вбивство двох чоловіків. Вона була першою жінкою, яка отримала в Україні довічний термін.

Перед цим Порошенко помилував жінку, яка в молодому віці здійснила тяжкий злочин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: