Трамп назвав кандидата на посаду голови Світового банку

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп запропонував на посаду керівника Світового банку кандидатуру чиновника Міністерства фінансів США Девіда Мелпаса.

Президент США Дональд Трамп запропонував на посаду керівника Світового банку кандидатуру чиновника Міністерства фінансів США Девіда Мелпаса.

Як зазначає Bloomberg, Трамп вибрав в якості претендента на пост СБ критика Китаю і яскравого прихильника перебудови світового економічного порядку, пише «Слово і Діло».

Світовий банк погіршив прогноз для світової економікиСвітовий банк погіршив прогноз зростання світової економіки у 2019 році з 3 до 2,9 відсотка на тлі посилення ризиків і несприятливих чинників.

«Моя адміністрація зробила головним пріоритетом ефективне і розумне використання доларів платників податків США», - пояснив Трамп свій вибір.

За даними джерел Bloomberg, на посту глави СБ Мелпас має намір просувати політику підвищення доходів в країнах, що розвиваються.

Нагадаємо, голова Світового банку Джим Ен Кім 1 лютого достроково покинув посаду, яку обіймав протягом більше шести років.

Тимчасово виконуючим обов'язки президента стане головний виконавчий директор Світового банку, болгарська економістка Крісталіна Георгієва.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: