Світовий банк погіршив прогноз для світової економіки

Читать на русском
Світовий банк погіршив прогноз зростання світової економіки у 2019 році з 3 до 2,9 відсотка на тлі посилення ризиків і несприятливих чинників.

Світовий банк погіршив прогноз зростання світової економіки в 2019 році з 3% до 2,9% на тлі посилення ризиків і несприятливих чинників.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в січневому огляді Перспективи світової економіки, опублікованому на сайті організації у вівторок, 8 січня.

Світовий банк змінив прогноз щодо українського держборгуСвітовий банк поліпшив прогноз щодо рівня державного та гарантованого державою боргу в 2018 році.

Порівняно з прогнозом, випущеним у червні, темпи зростання світового ВВП переглянуті в бік зниження з 3% до 2,9% в 2019 році, а в наступні два роки зростання знизиться до 2,8%.

Зазначається, що перспективи розвитку світової економіки в 2019 році були затьмарені на тлі скорочення обсягів міжнародної торгівлі та інвестицій, а також збереження підвищеної напруженості в торговій галузі.

За таких складних умов темпи економічного зростання в країнах із ринковою економікою й країнах, що розвиваються, цього року практично не зміняться, а в багатьох інших країнах знизяться.

Для України прогноз зростання ВВП у 2019 році знижений на 0,6 процентного пункту (порівняно з жовтневим прогнозом) – до 2,9%. Прогноз на майбутній рік також скоригований у бік пониження порівняно з жовтнем і червнем на 0,6 процентного пункту – до 3,4% ВВП.

Крім того, Світовий банк різко знизив прогнози збільшення обсягів світової торгівлі в 2018-2020 роках. У тому числі цього року очікується уповільнення зростання до 3,6% (раніше 4,1%) з 3,8% в 2018 році (раніше 4,3%), а наступного – до 3,5% (раніше 4%).

Нафта, за оцінками Світового банку, в 2019 році практично не змінить середньорічної ціни.

Раніше в МВФ відзначили слабке економічне зростання України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: