Через пожежу в Києві проведуть перевірки на підприємствах

Читать на русском
Київська влада вирішила провести перевірки установ та підприємств, де раніше були виявлені порушення правил протипожежної безпеки.
Ілюстративне фото.

Київська влада вирішила провести перевірки установ та підприємств, де раніше були виявлені порушення правил протипожежної безпеки.

Як пише «Слово і Діло», таке рішення ухвалили після масштабної пожежі на складах біля метро «Лісова», повідомив начальник управління з питань цивільного захисту КМДА Роман Ткачук.

Стало відомо, яких збитків завдали Україні пожежі на військових складахВ Україні через пожежі на артилерійських складах за два з половиною роки було знищено боєприпасів на суму близько двох мільярдів доларів.

Він заявив, що пожежа на складах була наслідком недбальства та безвідповідальності власника й балансоутримувача, які не реагували на зауваження рятувальників і не дбали про протипожежну безпеку.

«Враховуючи це, керівництво міста через Комісію з питань надзвичайних ситуацій застосовуватиме жорсткі заходи до порушників. Насамперед, це стосується потенційно небезпечних підприємств і підприємств, де раніше вже були виявлені порушення», – сказав Ткачук.

Він нагадав, що кожного року ця комісія затверджує перелік потенційно небезпечних об’єктів на території Києва – на сьогодні їх 615.

Також у місті є 29 хімічно небезпечних підприємств, які перебувають під постійним контролем, у них укладені договори та угоди на аварійно-рятувальне обслуговування.

Нагадаємо, масштабну пожежу на вулиці Червоноткацькій у Деснянському районі Києва гасили два дні. На місці працювали 137 пожежних і 35 одиниць техніки.

За даними ДСНС, інформації щодо жертв і постраждалих немає. Причина виникнення загоряння встановлюється.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: