У Кіровоградській області від грипу померла людина

Читать на русском
У Кіровоградській області від грипу померла людина. Загалом за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 4151 мешканців області.
Ілюстративне фото.

У Кіровоградській області в Кропивницькому районі від ускладнення грипу померла людина.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі Кіровоградського обласного лабораторного центру.

Яких штамів грипу українцям остерігатися в цьому сезоні?«Слово і Діло» розібралося, якими новими штамами грипу українці хворітитимуть в епідсезоні 2017/2018.

Повідомляється, що всього за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 4151 мешканців області, з них 64,3% діти. Всього госпіталізованих - 263.

«Зареєстровано один летальний випадок від ускладнення грипу в Кропивницькому районі. Вірусологічно підтверджено вірус грипу типу А (H3N2) Сінгапур. Це вже другий летальний випадок в області», - йдеться у повідомленні.

Також у прес-службі додали, що з початку епідсезону в області зареєстровано 27 випадків грипу, викликаних вірусом грипу А (H3N2). Усі захворілі не були щеплені проти грипу.

«Надійним захистом від грипу є своєчасна імунізація сезонними протигрипозними вакцинами. В Кіровоградській області з початку епідсезону проти грипу вакциновано 4062 особи, з них 24,6 % дитячого населення», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на грип та ГРВІ в Україні за тиждень, з 16 по 24 квітня, захворіли 117 тис. 985 осіб, із них 63,5% - діти. У Рівненській області зареєстровано один летальний випадок.

Як відомо, на Закарпатті протягом останнього тижня рівень захворюваності на грип та ГРВІ зріс на 52%, у деяких районах епідпоріг перевищує норму у шість разів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: