Порошенко затвердив символіку Служби зовнішньої розвідки

Читать на русском
Емблемою Служби зовнішньої розвідки України є рівносторонній золотий лілейний хрест, на якому в центрі розміщено малий Державний герб України.

Служба зовнішньої розвідки України офіційно отримала символіку.

Відповідний указ у п'ятницю, 1 лютого, підписав президент Петро Порошенко, повідомляє прес-служба голови держави, пише «Слово і Діло».

Так, згідно з указом, емблемою Служби зовнішньої розвідки України є рівносторонній золотий лілейний хрест, на якому в центрі розміщено малий Державний герб України. Під емблемою півколом розміщено золота девізна стрічка з написом чорними літерами девізу OMNIA VINCIT VERITAS (з латинської - «Істина перемагає все»).

Прапором Служби зовнішньої розвідки України затверджено прямокутне полотнище графитово-сірого кольору зі співвідношенням ширини до довжини 2:3. У центрі полотнища розміщене зображення емблеми Служби зовнішньої розвідки України.

«Емблема і прапор Служби зовнішньої розвідки України є офіційними відмітними символами Служби зовнішньої розвідки України, що свідчать про приналежність до Служби зовнішньої України», - йдеться в указі.

Також наголошується, що емблема Служби зовнішньої розвідки України може відтворюватися на адміністративних будівлях і спорудах Служби зовнішньої розвідки України, у службових кабінетах, залах засідань, на відомчих заохочувальних відзнаках Служби зовнішньої розвідки України, знаках розрізнення на форменому одязі військовослужбовців Служби зовнішньої розвідки України.

Згідно з указом, прапор Служби зовнішньої розвідки України встановлюється на адміністративних будівлях і спорудах Служби зовнішньої розвідки України, у кабінеті глави Служби зовнішньої розвідки України і може використовуватися під час проведення офіційних заходів і урочистих церемоній за участю Служби зовнішньої розвідки України.

Раніше повідомлялося, що українська розвідка припиняє співпрацювати зі СНД.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: