Холодницький розповів про перебіг розслідування справи Лещенка

Читать на русском
Головний антикорупційний прокурор заявив, що в квартирній справі народного депутата детективи досі не виконали всі вказівки прокурорів.
Сергій Лещенко

Детективи Національного антикорупційного бюро не закрили і продовжують розслідувати кримінальне провадження про можливе незаконне збагачення народного депутата Сергія Лещенка при купівлі квартири в центрі Києва.

Про це керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив в інтерв'ю телеканалу ZIK, повідомляє «Слово і Діло».

«Неодноразово прокурорами давалися вказівки у цьому провадженні. На жаль, чомусь слідство не проявляє активності», – заявив він.

Холодницький побачив вибірковість у діях слідства.

«Така вибірковість – по одних справах ми БМВ розкручуємо до останнього болтика,а по таких очевидних квартирах, які не можна придбати, да, за здоровим глуздом, зрозуміло, ми чомусь не бачимо, чи не хочем бачити спочатку складу злочину, коли не хотіли реєструвати це провадження, а тепер якось мляво розслідуємо», – сказав Холодницький.

За його словами, слідство намероно запитати у дружини і матері Лещенко про джерела їх доходів.

«Але ми будемо продовжувати свою роботу. Це провадження не закрите, до його закриття ще ой як далеко. Поки не будуть виконані всі вказівки прокурора, встановлено звідки взялися кошти. Чи вони правомірно були здобуті родичами, як вказувалось, і порівняємо з тим, що фігурант, а він (Лещенко – ред.) фігурант провадження сказав про те, що там в матері було, то там ще десь було потім ... В справі трохи інакше воно виглядає. І крапка буде поставлена», – підсумував керівник САП.

Нагадаємо, детективи перевіряли зустрічі нардепа з позичальниками. Крім того, НАБУ долучило до справи матеріали ГПУ щодо Лещенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: