Карта ООС: ситуація на сході України на 31 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 31 січня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Протягом минулої доби на лінії бойового зіткнення продовжувалися збройні провокації з боку російсько-окупаційних військ. При цьому, ворог знову вів обстріли із забороненого Мінськими угодами озброєння.

Загалом, протягом 30 січня, російсько-окупаційні війська 7 разів порушили режим тиші.

Внаслідок адекватного вогню у відповідь захисниками України, за даними розвідки, ворогу нанесено втрат.

У складі підрозділів Об’єднаних сил протягом минулої доби втрат внаслідок бойових дій немає.

Напрямки:

Луганський напрямок

Окупанти здійснили 4 прицільні обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил. При цьому, ворог тричі застосовував міномети калібру 82 мм.

Так, близько 11:00 наші оборонці Кряківки зафіксували розриви декількох ворожих мін. Після 15:00 з АГС та стрілецької зброї окупанти порушили режим в районі хутіра Вільний.

З 18:10 нашими захисниками було зафіксовано ворожий мінометний обстріл в районі Кримського. Тут противник також випустив декілька мін калібру 82 мм. Обстріл вівся з боку окупованого села Сокільники.

Близько 18:30, протягом півгодини, з напрямку окупованого селища Молодіжне російсько-терористичні війська випустили ще 15 мін калібру 82 мм в бік наших оборонців Попасної.

У відповідь захисники України декілька разів адекватно застосовували чергові вогневі засоби, не порушуючи Мінські угоди, та придушували збройну активність окупантів. Тому ворожі обстріли були, в основному, нетривалими.

Донецький напрямок

Тут російсько-окупаційні війська порушили режим тиші тричі.

Ворог розпочав обстріли з 15:30 в районі Павлопіля. Тут окупанти вели вогонь з гранатометів різних типів та стрілецької зброї.

Пізніше окупанти застосували великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю поблизу Мар’їнки, та гранатомети – в районі Новомихайлівки.

Підрозділи Об’єднаних сил застосовували у відповідь чергові вогневі засоби.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 31 січня

За наявною станом на 12:00 інформацією, від початку цієї доби на лінії бойового зіткнення не зафіксовано обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до будь-якого розвитку подій та пильно виконують бойові завдання із оборони України від російської збройної агресії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: