У МОЗ розповіли, як вберегтися від ожеледиці

Читать на русском
Як наголошують у МОН, за найменших ознак перелому або струсу мозку, слід звертатися за медичною допомогою.

Щороку близько 97,5 тисячі українців травмуються внаслідок падіння, найчастіше трапляються переломи черепа, хребта та кінцівок.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, передає Слово і Діло.

Медики зазначають, що за даними Центру медичної статистики, останніми роками в середньому 97,5 тисяч українців щороку зазнавали ушкоджень різного ступеня тяжкості внаслідок падіння (для кількісних даних використано середній показник переліку травм, найбільше характерних внаслідок падінь: переломи черепа, хребта, кісток верхніх та нижніх кінцівок.

Грип в Україні: епідпоріг перевищено у восьми областяхПеревищення епідемічного порога з поширенням вірусного захворювання дихальних шляхів не означає, що в цих областях почалася епідемія грипу.

Як наголошують у МОН, за найменших ознак перелому або струсу мозку, слід звертатися за медичною допомогою.

Окрім того, навіть якщо не одразу, а через деякий час після падіння почала боліти голова з'явилася нудота чи біль у суглобах - терміново зверніться до лікаря.

«Головні правила безпеки при ожеледиці: не поспішайте. Що повільніше ви йдете, то меншим є ризик впасти і травмуватися. Не тримайте руки в кишенях: це дуже допоможе при падінні. Присядьте, якщо відчуваєте, що втрачаєте рівновагу: це допоможе втриматися на ногах, а у разі падіння - падати буде не так високо і не так боляче. Тримайтеся осторонь будівель, щоби захистити себе від падіння буруль. Сконцентруйтесь, коли переходите дорогу: гальмівний шлях при ожеледиці значно збільшується. Не взувайтесь у чоботи на високих підборах: ідеальний варіант - зручне взуття з рельєфною підошвою», - радять у МОЗ.

Раніше, Супрун розповіла, що робити при переохолодженні.

Також Уляна Супрун пояснила, як відрізнити грип від застуди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: