Порошенко провів зустріч із президентом Ізраїлю

Читать на русском
Сьогодні Україна й Ізраїль підпишуть угоду про зону вільної торгівлі. Президенти Порошенко і Рівлін обговорили плюси угоди.

Президент України Петро Порошенко під час візиту до Ізраїлю в понеділок, 21 січня, провів переговори з президентом країни Реувеном Рівліном, на яких обговорили угоду про зону вільної торгівлі.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба глави української держави.

Угода про ЗВТ з Ізраїлем не була підписана в терміни, обіцяні КубівимПідписання Угоди про зону вільної торгівлі з Ізраїлем має відбутися в першому кварталі цього року.

Зазначається, що угода буде підписана сьогодні ввечері.

Під час зустрічі обговорили широке коло питань двостороннього порядку денного та подальшого розвитку традиційно дружніх відносин між Україною та Ізраїлем, додали в прес-службі. Окрему увагу приділили актуальним питанням міжнародного порядку денного, зокрема тематиці врегулювання конфлікту на Близькому Сході та кризи в Сирії.

Президент України закликав Ізраїль сприяти звільненню українських моряків, захоплених у Керченській протоці.

Порошенко також запросив Рівліна здійснити візит в Україну в 2019 році, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет міністрів схвалив розпорядження про підписання угоди про ЗВТ між Україною та Ізраїлем, а також уповноважив першого віце-прем'єр-міністра – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва на підписання цього документа.

Раніше в Кабміні повідомляли, що підписання ЗВТ з Ізраїлем відбудеться в перші місяці 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: