Кількість померлих від грипу українців зростає

Читать на русском
Усі померлі люди самостійно лікувалися вдома і були госпіталізовані вже у вкрай важкому стані.

За минулі вихідні в Чернігівській області через ускладнення від грипу померли три людини.

Про це в понеділок, 14 січня, пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу управління охорони здоров'я Чернігівської облдержадміністрації.

У Києві зафіксували спалах грипу та ГРВІУ столиці зареєстровано 13 тисяч 76 хворих на грип та ГРВІ (за попередній тиждень захворіли 11 тисяч 907 осіб).

Так, у Чернігівській міській лікарні №1 померла 32-річна жінка. За попередніми даними, вона була лікарем і працювала за кордоном, приїхала з Росії до родичів і захворіла. Більше тижня лікувалася вдома.

У цій же лікарні від вірусної пневмонії в результаті грипу помер 60-річний чоловік. Зазначається, що він пізно звернувся за медичною допомогою.

Ще одна хвора - 48-річна жінка - померла в Городнянській районній лікарні. Вона була госпіталізована у важкому стані. У жінок лабораторними аналізами виділений штам грипу АH1N1, який відноситься до різновидів свинячого грипу (пандемічний).

Такому чином, на Чернігівщині з початку нинішнього епідсезону зафіксовано сім летальних випадків через ускладнення, викликані вірусними захворюваннями.

В цілому по області рівень захворюваності на грип і ГРВІ нижче за епідпоріг на 8,6%. Перевищення епідемічного рівня захворюваності на грип і ГРВІ зареєстровано в Бобровицькому, Варвинському, Корюківському, Менському, Ніжинському, Сосницькому районах, м. Прилуки і Чернігів.

Раніше повідомлялося, що з початку року в Києві від грипу померли три людини. У всіх трьох випадках хворі запізно звернулися по медичну допомогу.

Станом на 10 січня в Україні з початку цього епідеміологічного сезону від грипу померли 13 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: