У США оцінили можливість удару по Ірану

Читать на русском
Рада національної безпеки США на чолі з радником президента Джоном Болтоном звернулась до Пентагону з проханням розробити можливі варіанти нанесення удару по Ірану.

Рада національної безпеки США на чолі з радником президента Джоном Болтоном звернулась до Пентагону з проханням розробити можливі варіанти нанесення удару по Ірану.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на джерела The Wall Street Journal.

Іран заявив про небезпеку політики СШАГолова МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф прокоментував звинувачення США про розробку хімзброї Тегераном.

Джерела підтвердили, що Пентагон виконав прохання РНБ, проте залишається невідомим, чи отримав Білий дім вже напрацювання військового відомства.

Повідомляється, що причиною вивчення можливих військових варіантів проти Ірану міг стати обстріл дипломатичного кварталу в Багдаді, що стався у вересні 2018 року. У США заявили, що обстріл був здійснений групою, яка має відношення до Ірану.

У той же час, прес-секретар РНБ Гаррет Маркіз не дав точної відповіді на питання про те, чи вела Рада розробку можливого удару.

«Ми продовжуємо перегляд статусу наших співробітників після спроб нападу на посольство в Багдаді і консульство в Басрі. Ми розглядаємо повний спектр заходів для забезпечення їх безпеки і наших інтересів», - заявив Маркіз.

Нагадаємо, США мають намір подвоїти тиск на Іран. У ході візиту до Аммана, держсекретар США Майк Помпео зазначив, що Вашингтон подвоює свої дипломатичні та фінансові зусилля з протидії «ворожого впливу» Тегерана на Близькому Сході.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: