У Луцьку та Одесі всі школи закрили на карантин

Читать на русском
Школи Одеси та Луцька закрили на тижневий карантин через розповсюдження грипу, ГРВІ та кору.

У Луцьку та Одесі оголосили карантин у школах через високу захворюваність на кір, грип та ГРВІ.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 14 січня, в ефірі «112 Україна» повідомила начальник управління освіти Луцької міськради Зіновія Лещенко.

Супрун пояснила, як відрізнити грип від застудиСупрун радить не займатися самолікуванням і звертатися за допомогою до лікаря для встановлення точного діагнозу.

«Спостерігається картина збільшення захворювання не лише на кір, але місцями вже є й грип досить такої непростої форми. Є захворювання на ГРВІ. Таким чином, ми перестрахувалися, тому що, чого гріха таїти, є діти в школах і дитсадках нещеплені», – сказала Лещенко.

Зазначається, що на кір у Луцьку захворіли понад 200 учнів. Медики сподіваються, що карантин не просто дозволить зупинити процес поширення хвороби, а й дасть батькам час на вакцинацію.

Усі 27 шкіл Луцька закрили до 21 січня. За словами педагогів, у новому семестрі школярам доведеться наздоганяти програму, тому кількість уроків збільшать.

Також на тиждень запровадили карантин в школах Одеси. Міська влада рекомендує зробити щеплення від кору та інших хвороб. Дитячі садки, незважаючи на зростання захворюваності, працюватимуть у звичайному режимі.

Зазначимо, минулого тижня через грип карантин в освітніх і лікувальних установах запровадили в Чернігові.

Нагадаємо, станом на 10 січня в Україні з початку цього епідеміологічного сезону від грипу померли 13 людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: