США розширять військову авіабазу в Катарі

Читать на русском
Держсекретар США Майк Помпео і глава МЗС Катару Мухаммед бен Абдеррахман ат-Тані підписали меморандум про розширення авіабази США Ель-Удейд на території Катару.

Держсекретар США Майк Помпео і глава МЗС Катару Мухаммед бен Абдеррахман ат-Тані підписали меморандум про розширення авіабази США Ель-Удейд на території Катару.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ця база дуже важлива для нас, і ми вдячні Катару, що він розміщує наш контингент у себе», - заявив держсекретар США.

На сьогодні база приймає 13 тисяч американських військовослужбовців.

Крім того, Помпео заявив, що Вашингтон розраховує на формування альянсу шести держав Перської затоки, а також Йорданії та Єгипту.

«Конфлікти завдають шкоди багатостороннім відносинам. Ми хочемо відновити єдність країн Перської затоки, щоб вони знову були прикладом для інших країн регіону. Ми сподіваємося на створення нового альянсу, який би включив, крім шести країн Перської затоки, Єгипет і Йорданію», - зазначив американський держсекретар.

Нагадаємо, 19 грудня 2018 року президент США Дональд Трамп заявив про перемогу над Ісламською державою в Сирії і оголосив про виведення із країни американських військових.

У січні 2019 року стало відомо, що США почали вивозити із Сирії наземну військову техніку. У Пентагоні інформували, що виведення військ може зайняти від 90 до 120 днів.

Помпео заявив, що виведення американських військових із Сирії не вплине на можливості Вашингтона проводити в регіоні військові операції за необхідності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: