SpaceX запустила ракету Falcon 9 з десятьма супутниками

Читать на русском
Перший ступінь ракети-носія Falcon 9 успішно приземлився на морську платформу в Тихому океані.

Компанія SpaceX Ілона Маска запустила ракету-носій Falcon 9 з 10 супутниками з пускового майданчика на базі ВПС США Ванденберг у штаті Каліфорнія.

Про це свідчить трансляція запуску на сайті компанії в п'ятницю, 11 січня.

Iridium-8 MissionSpaceX

На борту Falcon 9 знаходяться 10 телекомунікаційних супутників компанії Iridium Communications. Цей міжнародний оператор мобільного зв'язку, який базується у штаті Вірджинія, в партнерстві з франко-італійською компанією Thales Alenia Space має намір вивести на орбіту понад 80 супутників зв'язку Iridium.

Запуск не менш як 75 таких апаратів доручений SpaceX. Раніше планувалося, що все угруповання Iridium NEXT буде розміщене на орбіті до кінця минулого року, однак через перенесення кількох пусків цього не сталося. Нинішній запуск - уже восьмий запуск в рамках даної програми.

Також SpaceX вдалося успішно посадити перший ступінь ракети-носія Falcon 9 на морську платформу в Тихому океані після запуску. Цей ступінь вже використовувався при пуску в вересні 2018 року.

3 грудня SpaceX запустила ракету Falcon 9 із двічі використаним маршовим ступенем. Він вивів на орбіту відразу 64 супутники.

А 23 грудня SpaceX з п'ятого разу запустила Falcon 9 з новітнім супутником GPS Військово-повітряних сил США. Супутники GPS III мають велику потужність сигналу, дозволяють визначати місце розташування цивільних об'єктів утричі точніше, ніж використовувані зараз.

Як повідомлялося, засновник SpaceX Ілон Маск показав реальне фото нового космічного корабля Starship.

Нагадаємо, дослідницький апарат InSight космічного агентства NASA передав з Марса знімок Червоної планети, який був зроблений протягом дня після приземлення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: