Моряки із затонулого біля Туреччини судна повернуться в Україну цього тижня

Читать на русском
Українські моряки з судна Волга-Балт, яке затонуло біля берегів Туреччини, можуть повернутися до України вже 12-13 січня.
Українські моряки з судна «Волга-Балт».

Українські моряки з судна «Волга-Балт», яке затонуло біля берегів Туреччини, можуть повернутися до України вже 12-13 січня.

Як пише «Слово і Діло», про це в ефірі «Громадського» повідомив секретар із консульських питань посольства України в Туреччині Борис Ясинський.

У Туреччині порушили справу за фактом аварії судна з українцямиУкраїна направила ноту до МЗС Туреччини з проханням офіційно підтвердити чи спростувати інформацію про те, що це судно везло вугілля з окупованого Донбасу.

За його словами, моряки з Анкари поїдуть до Стамбула для владнання всіх фінансових питань і відшкодування від страхової компанії.

«Компанія запропонувала нам виплачувати щомісячний оклад 15 числа. Але поки це все на словах. Ми повинні з ними зустрітися, і це все можливо зафіксують на папері», - повідомили моряки.

Після владнання питань зі страховою компанією вони мають приїхати до України.

Тіла трьох загиблих українців також мають транспортувати на батьківщину на вихідних 12-13 січня. Пошуки тіла четвертого загиблого продовжуються.

Нагадаємо, внаслідок аварії вантажного судна в Чорному морі біля берегів Туреччини загинули шестеро людей, з них четверо українців. Серед постраждалих - семеро українців.

Як відомо, більшість екіпажу судна були громадянами України.

10 січня постраждалих українських моряків виписали з клініки міста Самсун.

Українське МЗС назвало причину аварії судна.

Вантажне судно під прапором Панами, яке вийшло з російського азовського порту, відправило сигнал лиха приблизно в 148 км (92 милях) від північно-східної чорноморської провінції Самсун.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: