Суд відмовився зобов'язати НАБУ відкрити справу проти Порошенка

Читать на русском
Суд у Києві відмовився зобов'язати НАБУ відкрити кримінальне провадження проти президента щодо можливих зловживань.

Солом'янський районний суд Києва відмовився зобов'язати Національне антикорупційне бюро україни (НАБУ) відкрити справу за фактом можливих зловживань президентом Петром Порошенком.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на матеріали суду повідомляють у середу, 2 січня, Українські новини.

«Відмовити в задоволенні скарги в частині зобов'язання посадової особи Національного антикорупційного бюро України, до компетенції якої входить внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального злочину відносно президента України за ст.364 КК України», - йдеться в рішенні суду.

Як наголошується також у судових матеріалах, заявник подав до суду скаргу про те, що НАБУ відмовилося задовольнити його заяву про вчинення кримінального злочину Порошенком, яку він подав у Бюро 7 грудня 2018 року.

При цьому прізвище заявника в матеріалах не вказується.

Раніше Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро розпочати розслідування стосовно Генерального прокурора Юрія Луценка і заступника Генпрокурора - головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

Також повідомлялося, що Солом'янський райсуд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро відкрити провадження за фактом зловживання службовим становищем і службового недбальства з боку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: