Порошенко розповів, скільки буде виділено на потреби армії

Читать на русском
У 2019 році фінансування армії зросте в порівнянні з попереднім роком на 16 мільярдів гривень.

У 2019 році фінансування армії зросте в порівнянні з попереднім роком на 16 мільярдів гривень.

Як передає «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 21 грудня, заявив президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки в Житомирську область, інформує прес-служба глави держави.

Українська армія взяла на озброєння ракетний комплекс «Вільха»Українська армія взяла на озброєння ракетний комплекс «Вільха», розробкою нового комплексу займалося конструкторське бюро «Луч».

Президент зазначив, що відповідно до рішення Військового кабінету і Ради національної безпеки і оборони була затверджена військова складова Державного бюджету на 2019 рік.

«Як і передбачалося законом, у військовому бюджеті нарешті витрати виключно на оборону перевищують 3% ВВП, а всього на сектор оборони і безпеки планується витратити понад 5% ВВП. На армію на наступний рік виділено близько 102 мільярди гривень. На 16 млрд більше, ніж у минулому році», - повідомив Порошенко.

При цьому він додав, що це відбувається завдяки макрофінансовій стабілізації в результаті співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема співпраці з ЄС, МВФ і Світовим банком.

Порошенко додав, що в найближчій перспективі ЗСУ отримають нове ракетне озброєння Вільха і Нептун.

«Є гроші, нарешті, для придбання для Збройних сил України в перспективі таких новітніх комплексів, як ракетне озброєння Вільха, яке пройшло успішне випробування, ракетного озброєння Нептун, самохідної артилерійської установки Богдан, ударного розвідувального комплексу Сокіл і багато чого іншого», - повідомив президент.

Глава держави зазначив, що це неповний перелік, але його ще рано повідомляти для засобів масової інформації.

Раніше Петро Порошенко повідомив, що підрозділи Десантно-штурмових військ у 2019 році отримають нові зразки зброї.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: