Негода в Україні: Харківська область без світла

Читать на русском
У Харківській області через складні погодні умови відключено 110 ліній електропередач потужністю 10 кВт, а також 963 підстанції.

У Харківській області через складні погодні умови відключено 110 ліній електропередач потужністю 10 кВт, а також 963 підстанції.

Як пише «Слово і Діло», такі дані озвучив директор департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ОДА Сергій Магдісюк, повідомляє Інтефакс-Україна.

Негода в Україні: в аеропорту «Бориспіль» застрягли майже 200 туристівВ аеропорту Бориспіль застрягли понад 170 туристів, які з ночі не можуть вилетіти до Єгипту. Одна з ймовірних причин снігопад.

«Населених пунктів повністю знеструмлено 112, частково - 34. По місту Харкову знеструмлено кілька 5- і 9-поверхівок на проспекті Перемоги. Наслідки цих знеструмлень проявилися у відключеннях котелень. У нас на сьогодні відключені 45 котелень, які обслуговують будинків - 201, лікарень - 5, шкіл - 37 і дев'ять садочків», - сказав Магдісюк на брифінгу.

За його словами, ліквідацією наслідків негоди займаються 49 аварійних бригад (138 осіб). Харківобленерго планує відновити подачу електроенергії до вечора середи, якщо не буде погіршення погоди.

Директор ДП Дороги Харківщини Ігор Турченко розповів, що сніг на дорогах області прибирають 282 людини і 225 одиниць техніки. За його словами, проїзд дорогами загального користування повністю забезпечений.

Синоптики прогнозують, що інтенсивний снігопад триватиме до 20:00 вівторок, до 2:00 середи сніг припиниться. Температура вранці буде 3-4 градуси морозу, ввечері - до 9 градусів морозу.

Нагадаємо, станом на ранок 25 грудня в результаті ускладнення погодних умов у восьми областях України було знеструмлено 128 населених пунктів. При цьому Харківської області в цьому списку не було.

Напередодні українців попередили про різке погіршення погоди. У зв'язку з появою південного циклону в східних, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській і Сумській областях очікуються сильні снігопади, хуртовини, а в Приазов'ї і на сході мокрий сніг і дощ, ожеледиця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: