Компанія з Італії поставила обладнання заводу вин у Криму в обхід санкцій

Читать на русском
Італійська компанія Bertolaso поставила обладнання для нового заводу агрофірми Золота Балка в окупованому Росією Криму, незважаючи на санкції.

Італійська компанія Bertolaso поставила обладнання для нового заводу агрофірми «Золота Балка» в окупованому Росією Криму, незважаючи на санкції.

Це підтвердив представник комерційного відділу Bertolaso Лука Карассі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Собода».

Вино для Путіна: окупанти продали кримський завод шампанських винПетербурзька компанія Южний проект придбала акції націоналізованого кримського заводу шампанських вин Новий Світ.

Він розповів, що два місяці тому компанія поставила «Золотій Балці» для заводу в Сімферополі машину для миття, наповнення та закупорювання пляшок.

«Контракт підписаний з Росією, агрофірма «Золота Балка» - Росія, але ми знали, що наш товар призначений для встановлення на кримському підприємстві. Спочатку замовлення було оформлене із «Золотою Балкою» з офісом у Криму, потім адреса фірми змінилася, і на прохання клієнта остаточний контракт із продажу підписали з Росією», - розповів Карассі.

Він вважає, що компанія «мала справу напряму з росіянами» і нічого не порушила.

«Усе законно, нічого підозрілого ми не бачимо. Ми продаємо машинне обладнання різним клієнтам, а де вони його встановлюють - нас не цікавить. Ми розглядаємо Крим як сприятливий регіон для ведення бізнесу з великим потенціалом для розвитку. Якщо ви питаєте про санкції та моральну сторону питання, я закінчую розмову», - заявив Карассі кореспондентові.

Видання зазначає, що решта італійських компаній, які, як стверджують представники заводу агрофірми «Золота Балка», також постачали кримському підприємству обладнання, детально не коментували ситуацію.

Так, представник компанії Gortani у телефонній розмові спростував факт співпраці з кримським заводом, а компанії Innotec та Robino&Galandrino не підтвердили і не спростували інформацію про співрацю з кримським підприємством.

Наагадаємо, 21 грудня Євросоюз продовжив економічні санкції проти Російської Федерації ще на шість місяців.

Раніше ЄС офіційно розширив санкції проти Росії через турбіни Siemens.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: