Кількість постраждалих у Барселоні перевищила 60 осіб

Читать на русском
У результаті протестів в іспанській Барселоні постраждали 62 особи, ще 13 були затримані поліцією.

У результаті протестів у іспанській Барселоні постраждали 62 особи, ще 13 були затримані.

Як пише «Слово і Діло», 35 осіб з усіх постраждалих є працівниками поліції, повідомляє AFP.

Колишній глава уряду Каталонії заявив про створення нової партіїНова партія під назвою «The Call» («Виклик») проведе установчі збори, відзначаючи річницю референдуму, визнаного Мадридом незаконним.

Загалом, у мирній акції протесту брали участь близько 40 тисяч осіб. Далеко від мирного маршу протесту кидали в правоохоронців каміння.

Раніше повідомлялося, що в Барселоні відбулися масштабні протести через виїзне засідання уряду Іспанії. Працівники поліції затримали учасників протесту, в яких виявили інгредієнти для виготовлення коктейлів Молотова.

Протести пов'язані зі щотижневим засіданням Ради міністрів королівства, яке відбувається в Барселоні за участю очільника Кабміну Педро Санчеса. Криза у відносинах між Каталонією та офіційним Мадридом почалася в зв'язку з референдумом про вихід регіону зі складу королівства та проголошенням парламентом Каталонії незалежності в жовтні 2017 року.

1 жовтня 2017 року в Каталонії відбувся невизнаний Іспанією та Євросоюзом референдум про незалежність регіону. Каталонська влада заявила, що за вихід проголосували 90,18%, проти – 7,83% за явки 43,03%.

27 жовтня 2017 року парламент Каталонії оголосив про незалежність від Іспанії, незважаючи на протест з боку офіційного Мадрида.

Слідом за рішенням каталонського парламенту Верхня палата парламенту Іспанії скасувала повноваження автономного уряду Каталонії, а уряд Іспанії розпустив парламент та уряд Каталонії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: