Moody's підвищило суверенний рейтинг України

Читать на русском
Міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило суверенний рейтинг України в національній та іноземній валютах до Caa1 з Caа2.

Міжнародне рейтингове агентство Moody's підвищило суверенний рейтинг України в національній та іноземній валютах до Caa1 з Caа2.

Про це сказано в повідомленні агентства, пише «Слово і Діло».

Відзначимо, що рейтинг Саа1 за класифікацією Moodys означає, що боргові зобов'язання вважаються зобов'язаннями дуже низької якості й схильні до дуже високого кредитного ризику. Прогноз рейтингів також змінений із позитивного на стабільний.

Рейтинг за єврооблігаціями, випущеними під час реструктуризації в 2015 році, підтверджений на рівні Ca.

Рейтинг підвищено в домовленості України та МВФ за новою кредитною програмою, що зменшує ризик дефолту. Експерти очікують також, що реформи сприятимуть поступовому зниженню корупції. Очікують також, що Україна буде поступово покращувати свою стійкість до триваючого конфлікту з Росією.

Moody's стверджує, що незважаючи на те, що зовнішня позиція України поліпшується, її зовнішня вразливість залишається високою й офіційна фінансова підтримка значною мірою залежить від згоди МВФ на економічну політику, що проводиться урядом.

«Крім того, країна, як і раніше, сильно схильна до ризику відновлення геополітичної конфронтації й безладного політичного переходу, а також зміну керівництва, що може привести до затримки або часткової зміни перебігу реформ», – ідеться в повідомленні.

Нещодавнє захоплення Росією українських військових кораблів і моряків на цих кораблях, імовірно, матиме мінімальний вплив на й на без того високі геополітичні ризики України, якщо не відбудеться подальшої ескалації, що, на думку Moody's, малоймовірно.

Раніше з'ясувалося місце України в рейтингу свободи людини.

Також нагадаємо, з'ясувалося місце України в глобальному рейтингу тероризму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: