ЗМІ повідомили про підготовку Білого дому до зупинки роботи уряду

Читать на русском
Білий дім і низка федеральних відомств США почали підготовку до часткової зупинки роботи уряду.

Білий дім і низка федеральних відомств США почали підготовку до часткової зупинки роботи уряду. Причиною тому є суперечки президента країни Дональда Трампа з демократами в конгресі щодо будівництва прикордонної стіни з Мексикою.

Як передає «Слово і Діло», про це написала газета The Washington Post у неділю, 16 грудня.

Трамп дозволив військовим стріляти по мігрантахПрезидент США також пригрозив повністю закрити кордон з Мексикою, якщо ситуація вийде з-під контролю.

Наприкінці цього тижня закінчиться період фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Відзначається, що жодна зі сторін не змінила своїх позицій в конфлікті.

«Ми збираємося зробити все необхідне, щоб побудувати прикордонну стіну», - наводить видання слова радника американського президента Стівена Міллера в інтерв'ю телеканалу CBS.

Також газета цитує Чарльза Шумера - лідера Демократичної партії, представленої в конгресі в меншості: «Президент Трамп повинен зрозуміти: немає голосів за стіну, ні в палаті (представників. - Ред.), ні в сенаті. Він не отримає стіну ні в якій формі». Про це він заявив NBC.

Відсутність прогресу в суперечках прихильників будівництва стіни і його супротивників може призвести до припинення роботи частини уряду 22 грудня.

15 грудня Дональд Трамп розпорядився виділити $ 5 млрд на будівництво стіни з Мексикою замість розвитку присутності США в Арктичному регіоні. Аналітик The Hill Рафаель Бернал зазначив, що адміністрація Трампа ігнорує невдоволення низки політиків і військових США і «підтримує ухвалення нової версії законопроекту, згідно з якою бюджетні кошти в розмірі $ 5 млрд підуть на будівництво стіни на південному заході країни», покликаної стримати потік нелегальних мігрантів, які прямують до США з території Мексики.

Караван мігрантів з країн Центральної Америки рухається до кордону Сполучених Штатів з жовтня. Президент США Дональд Трамп дозволив військовослужбовцям на кордоні з Мексикою відкривати вогонь на ураження по нелегалам за необхідності.

4 грудня стало відомо, що майже 800 нелегальних мігрантів було затримано при спробі незаконно перетнути мексикансько-американський кордон.

Будівництво стіни на кордоні з Мексикою - одна з передвиборних обіцянок Дональда Трампа. Він регулярно вказує на необхідність реалізації цього проекту. На його думку, це допоможе вирішити проблему нелегальної міграції з сусідньої держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: