Маск відкрив швидкісний тунель під Лос-Анджелесом

Читать на русском
Американський бізнесмен Ілон Маск презентував перший швидкісний підземний тунель під Лос-Анджелесом.

Американський бізнесмен Ілон Маск презентував перший швидкісний підземний тунель під Лос-Анджелесом.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив сам Маск у Twitter.

Маск провів таємну нараду про колонізацію МарсаУ нараді взяли участь провідні планетологи Землі. Зустріч нібито відбулася на початку цього тижня.

«Tesla в тунелі @boringcompany з колісним механізмом, який ховається й перетворює машину на рейковий потяг і назад», – написав бізнесмен.

Він додав, що в швидкісному тунелі зможе використовуватися будь-який автономний електромобіль, а не лише Tesla.

«У тунелі можна безпечно подорожувати зі швидкістю понад 150 миль на годину (понад 240 км/год – ред.). На такій швидкості це буде схоже на телепортацію через місто», – написав Маск.

Він додав, що під час демонстраційної поїздки машина буде опускатися в тунель ліфтом, пролетить через тунель за допомогою направляючих коліс, підніметься вгору ліфтом у пункті призначення, а потім рухатиметься звичайними дорогами назад до точки старту.

Як повідомляє Los Angeles Times, перша подорож через тунель тривала близько 2 хвилин. Під час тесту зіткнулися з певною проблемо – дві бетонні конструкції стіни тунелю були настільки нерівними, що здавалося, ніби їдеш ґрунтовою дорогою. Однак Маск пообіцяв, що цей тунель – лише прототип, і врешті він буде гладеньким, як скло.

Будівництво 1,14-мильного (близько 2 км) тунелю тривало близько 18 місяців і коштувало близько 10 мільйонів доларів (без витрат на дослідження, розробку та обладнання).

Наразі компанія використовуватиме тунель виключно для досліджень, шукаючи способи зробити рух під землею більш швидким і дешевим.

За словами Маска, якщо все буде добре, то вся система швидкісного тунелю могла б запрацювати до 2028 року, коли в Лос-Анджелесі відбуватимуться Олімпійські ігри.

Раніше засновник компанії SpaceX розповів, що із 70-відсотковою ймовірністю зможе відправитися в політ на Марс.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: