Аеропорту «Ужгород» дозволили приймати рейси

Читать на русском
Аеропорт Ужгород відновить повноцінну роботу. ЄС відкрив своє небо Україні в частині повітряного простору Словаччини.

Європейське агентство з безпеки польотів EASA сертифікувало Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України (Украерорух) для управління повітряним рухом в аеропорту Ужгород.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 17 грудня, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян у Facebook.

«EASA сертифікувало Украерорух. Аеропорт Ужгород відновить повноцінну роботу! Вперше в історії міжнародного партнерства ЄС відкриває своє небо для країни, яка не є членом Європейського Союзу, зокрема, в частині повітряного простору Словаччини», - написав він у соцмережі.

Зокрема, за його словами, сертифікат відповідності Украероруху видав директор льотних стандартів EASA Джаспер Расмуссен у Кельні.

Зазначено, що зліт і посадка в аеропорту Ужгорода здійснюються з заходом літаків у повітряний простір Словаччини. Раніше його використання регулювалося міжурядовою угодою, але влітку 2016 року його термін минув. Для відновлення транскордонних послуг у словацькому повітряному просторі Україна повинна була отримати сертифікацію EASA.

Раніше Мінінфраструктури пригрозило повернути в держвласність аеропорт Ужгород, якщо влада Закарпаття не буде за ним стежити.

Також повідомлялося, що словацька компанія Vedecko-vyskumna, A.C. зацікавилася концесією аеропорту Ужгород.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: