Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Вікторія Пташник

Читать на русском
Позафракційна Вікторія Пташник виконала 58 відсотків обіцянок, більшість із них були зафіксовані в програмі Самопомочі.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Вікторія Пташник (позафракційна).

Пташник пройшла до Верховної Ради в листопаді 2014 року за списками партії «Об'єднання «Самопоміч». Відзначимо, в 2015 році її виключили з фракції за підтримку законопроекту щодо децентралізації. За час своєї каденції депутат дала 41 обіцянку (більшість із них із передвиборної програми «Самопомочі» та присвоєні Пташник, оскільки вона була в списках партії). З них вона виконала 24 (58%), а 3 – провалила.

Усі три провалені обіцянки Пташник – саме з програми партії. Народний депутат у листопаді 2015 року не голосувала за законопроект «Про наукову і науково-технічну діяльність», який передбачав, зокрема, створення Національного фонду досліджень, Державних ключових лабораторій і науково-навчальних центрів на базі навчальних закладів. Ці пункти були в передвиборчій програмі.

У лютому минулого року Пташник пообіцяла підтримати зняття депутатської недоторканності з Андрія Артеменка. Свою обіцянку вона виконала в травні, проголосувавши за відповідну постанову. Крім того, в жовтні 2017-го депутат, як і обіцяла, підтримала постанову парламенту із закликом до країн-членів Міжпарламентського союзу бойкотувати 137-ю Асамблею, яка відбудеться в російському Санкт-Петербурзі.

Також нардеп виконала обіцянку й зареєструвала у Верховній Раді законопроект щодо захисту економічної конкуренції – «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення принципів процесуальної справедливості й підвищення ефективності виробництв у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції».

У вересні 2016 року Пташник пообіцяла підготувати законодавчі зміни для боротьби з контрафактною продукцією. Уже через два місяці вона стала одним з ініціаторів законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення публічності та недопущення зловживань у сфері реєстрації та обігу знаків для товарів і послуг, а також захисту й створення умов для реалізації прав власників». Мета документа – недопущення зловживань у сфері реєстрації та обігу товарних знаків і приведення законодавства у відповідність до сучасних вимог.

У процесі виконання в депутата залишаються 14 запевнень. Причому лише одне, яке давала особисто Пташник, – вона заявила, що залишиться позафракційною. Решта обіцянок зафіксована в програмі «Самопомочі». Зокрема, обіцянка домогтись ухвалення закону про президента. Поки нардеп власних ініціатив у Верховній Раді не реєструвала.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: