Дорогу до печери Вертеба в Тернопільській області так і не зробили, незважаючи на обіцянку Барни

Читать на русском

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна провалив обіцянку зробити під'їзну дорогу до печери Вертеба в селі Більче-Золоте Борщівського району в 2018 році.

Таку обіцянку він дав 2 серпня 2018 році, нагадує «Слово і Діло».

Печера Вертеба – єдина в Україні, де діє підземний музей трипільської культури. У печері проводять розкопки представники двох американських університетів, а також геологи та інші вчені з усього світу.

«Тому сьогодні наша стратегія – відпрацювати комплекс заходів, які дадуть можливість розвинути загалом інфраструктуру до печери й створити всі умови для перебування тут туристів», – заявив Барна.

За його словами, передбачається, що облаштування стоянок для автобусів із місцями для відпочинку та переодягання, туалетами й альтанками буде зроблене за рахунок коштів із Державного фонду регіонального розвитку. Цей проект представляє відділ туризму ОДА.

«Першочергове завдання – зробити під'їзну колію до печери. Тому що бездоріжжям не поїде жоден турист», – сказав він, зазначивши, що на ремонт дороги виділено понад 10 мільйонів гривень.

Як повідомили нам у Тернопільській ОДА, в 2018 році роботи з облаштування під'їзних шляхів до печери Вертеба Борщівського району не здійснювалися. Нагадаємо, що сезон проведення дорожніх робіт в Україні офіційно закінчився 23 листопада. Незважаючи на те, що гроші на ремонт дороги до печери були виділені, в 2018 році жодних робіт не проведено. Тому обіцянка Барни отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Степан Барна дав 113 обіцянок, з яких 41 виконав, а 31 – провалив.

Нагадаємо, ми писали, що лише одна область станом на 30 листопада використала кошти Дорожнього фонду на ремонт доріг місцевого значення на 100%. Як області освоювали кошти на ремонт доріг, можна подивитися на карті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: