Карта ООС: ситуація на сході України на 8 грудня

Читать на русском

Минулої доби, 7 грудня, в районі відсічі та стримування російської агресії на Донбасі, кількість ворожих збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ помітно зросла.

Всього за добу по всій ліній бойового зіткнення зафіксовано 13 прицільних обстрілів з боку противника, тоді як попередньої доби таких обстрілів було всього 6.

Луганський напрямок

Двічі упродовж доби, що минула, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь на цьому напрямку, і в обох випадках наші захисники були змушені придушувати ворожу вогневу активність.

Так, о 10:40, противник відкрив вогонь з бойових машин піхоти, ручних та автоматичних гранатометів та стрілецької зброї в бік оборонців Зайцевого.

Другим випадком порушення противником перемир’я на Луганському напрямку став ворожий обстріл в районі Кримського.

Це сталося о 17:35. Тоді російсько-окупаційні війська упродовж короткого проміжку часу обстріляли наші позиції з великокаліберних кулеметів та СПГ. Військовослужбовці Збройних Сил України відкрили адекватний вогонь на ураження.

У решті населених пунктів нашої оборони цього напрямку вчора було тихо.

Донецький напрямок

Саме тут відбулася більшість, а саме 11 ворожих вогневих провокацій, зафіксованих за минулу добу.

Бойові дії на Донецькому напрямку почалися з ночі, і тривали до пізнього вечора.

Близько четвертої ранку зі сторони н.п. Оленівка окупант відрив вогонь зі стрілецької зброї та кулеметів великого калібру в бік захисників с. Тарамчук.

Згодом зафіксовано ворожий гранатометний вогонь в районі Пісків та Гнутового.

У другій половині дня противник активізувався на підступах до Чермалика, де о 16:05 обстріляв наші позиції з ручних гранатометів та іншої піхотної зброї.

Найбільш щільний вогонь з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано біля Авдіївки. Це сталося вже надвечір, коли противник застосував проти наших військових практично увесь спектр піхотної зброї включно з гранатометами.

Наші оборонці не залишили цю провокацію без належної відповіді, відкривши адекватний вогонь зі штатної піхотної зброї в бік противника, який засів в районі окупованої Яковлівки.

Іншими місцями вогневого протистояння на Донецькому напрямку були н.п. Опитне, Водяне та Богданівка.

В районі останнього противник застосував проти наших військових снайперський вогонь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: